: : Tom Fury
Den enda dokumentationen över Tommies liv

Hell of the Living Dead (1980)

Category: By Tom Fury
(A.K.A Apocalipsis caníbal, L'Enfer des morts vivants, Die Hölle der lebenden Toten, Hell of the Living Dead, Inferno dei morti viventi, Night of the Zombies, Virus cannibale, Zombi 4, Zombi 5: Ultimate Nightmare, Zombi enation kannivalon, Zombie Creeping Flesh, Zombie Inferno, Zombie of the Savanna)

Om man skulle slå upp definitionen av b-film i ett uppslagsverk så är sannolikheten väldigt stor att du skulle se bilden på omslaget till vänster. Det här var faktiskt riktigt, riktigt illa. Filmen börjar på en kemifabrik i Papua Nya Guinea, där de framställer mat åt folk i underutvecklade länder (or sum'thin...). Det händer dock en olycka (nahe, ovanligt?) som förvandlar hela personalen till köttätande zombies. Jag funderar på om det finns någon annan typ av zombies? Är man inte köttätare by definition om man blir zombie?

Anyways. Fyra rookies (som egentligen är kommandosoldater men framställningen gör dem inte rättvisa - de ser mer ut som gatusopare i sina blaklader). Väl framme så möter de ett TV-team som leds av någon kändisreporter som givetvis visar sig ha mer stake än alla dessa fyra kommandosoldater tillsammans.

"Va? Vad säger du? Zombies är bakom mig och vill äta min hjärna? Och de är kasst sminkade? Han har spillt rödvin på sin skorta? Haha vilken åsna!"

Tyvärr är väl saker inte så lätt att det bara är fabrikens anställda som blivit zombies. Hela landet verkar ha blivit ockuperat av dem. Filmen försöker göra någon slags poäng att rädda tredje världen; jag läste någonstans en slogan i stil med "If we don't feed the third world, they'll come and feed on us". Trevligt med socialt ansvarstagande inbakat i en b-zombie-rulle, men jag hade nog också klarat mig väldigt bra utan.

Men in blaklader holding guns. Respekt!

Hur är det med gore etc? Väldigt dåligt ända till slutet, som väntat av en sån här film. Den är inte "bra-dålig" som i många andra, den är faktiskt bara dålig. Man vill ha mer. Vi har lite coola scener tagna från naturfilmer och dokumentärer där man får se nån stam köra sin voodoo-thingy, och man får se zombies käka lite kött (rå fläskfilé?). En snubbe blir även mördad av en mus.... Slutet, som sagt, bjuder dock på en grymt gorig scen. Den imponerade faktiskt på mig.

Don't tell me to be cool.... I AM COOL. Och jag har sylt i halva ansiktet.

Ska man se den? Vill du ha dig ett gott skratt så kör hårt. Den är inte skrämmande någonstans, och de dåliga skådespelarna gör det hela till en humoristisk historia. Plus att man får se den kvinnliga reportern naken. Kan vara värd din tid.

Naked lady heja heja!

0 comments so far.

Something to say?