: : Tom Fury
Den enda dokumentationen över Tommies liv

A Nightmare on Elm Street 3: Dream Warriors (1987)

Category: By Tom Fury
Trean är en fortsättning på ettan, inte på tvåan. Nancy, hon som överlevde ettan, har vuxit upp och utbildat sig till psykolog (som för övrigt är ett skämtyrke jag inte tycker har ett existensberättigande) med specialisering på drömmar och drömterapi. Hon kommer till ett psykhem eller liknande där en massa kids är inlagda. Alla drömmer de mardrömmar om herr Krueger. En utav kidsen, vid namn Kristen, har några slags superkrafter med sina drömmar; hon kan dra folk med sig in i dem. Nancy hjälper att enas i kampen mot Freddy i mardrömmarnas värld.

Här har vi en stjärnspäckad cast: Heather Langenkamp, Patricia Arquette (hon som spelar huvudollen i serien Medium), Robert Englund såklart som Freddy Krueger, och Laurence Fishburne som spelar en sjukskötare på psykhemmet för kidsen.

Freddy Krueger kan här anta andra former än bara "mänsklig" skepnad, om man nu kan kalla det för det. I början, bland annat, antar han formen av en orm/mask som mest liknar en gigantisk penis med Freddy-ansikte som ollon. Gore-mässigt är det ganska bra. Till exempel får vi se en snubbe som får sina senor utslitna i armarna och benen som Freddy sedan använder till att styra honom som en marionettdocka. Att vi i slutet får se ett levande skelett banka skiten ur två mofos är inte sämre det.

Penis-orm-Freddy käkar nästan upp en av huvudrollsinnehavarna. You go you dirty bastard!

Syftet med filmen var att göra den lite mer äventyrsaktig än bara ren slasher-horror. Det har de lyckats med. Om det var en bra vinkling? Ja, den funkar. Det är kul att de förnyar konceptet lite i en uppföljare istället för att trampa i samma fotspår. Även om den inte är lika läskig som den första filmen, så är det en välkommen frisk fläkt (Ja...hur rätt det nu är att använda uttryck som "frisk fläkt" på en film som har 11 år på nacken. Men ni förstår vad jag menar).

Jag är nöjd med filmen. Se den gärna!

0 comments so far.

Something to say?