: : Tom Fury
Den enda dokumentationen över Tommies liv

Crank (2006)

Category: By Tom Fury
I den här otroligt fartfyllda filmen får vi följa Chev Chelios (spelad av Jason Statham - kanske en av världens bästa skådespelare) i sin kamp för hämnd innan hans tid rinner ut.

Filmen kan ses som en ny version av Speed - men istället för en buss som inte får sakta ned så är det Chev Chelios kropp som inte får sakta ned. Han drogas med någon syntetisk kinesisk drog som på något sätt gör att han dör om han inte ständigt tillför adrenalin till sin kropp. Som man kanske kan gissa innebär det en hel del action och fartfyllda scener. Filmen liknar väldigt mycket Snatch eller andra filmer som Guy Ritchie har gjort. Snabba kameravinklar, fartfyllda och roliga dialoger och allmänt kickass.

Chev Chelios använder puffran för att få sin skit från sjukhuset. Bra övertalningsmetod!

Chev Chelios har jobbet som professionell torped, och efter att presumptivt ha knäppt "fel" kille så hämnas ett annat gäng genom att droga honom med den här kinesiska drogen. Det Chev vill göra innan han dör är självklart att hämnas. Och det gör han. Resten av filmen är då om hans kamp mot klockan för att hinna hämnas innan han passerar över till andra sidan.

Jupp, han har sjukhuskläder på sig. Och en polismotorcykel. Hur han fick tag i dem? Se filmen.

Förutom att Jason Statham är grymt begåvad skådespelare och gör sin roll otroligt bra (även andra skådespelare gör sina roller riktigt bra) så ar filmen allt man kan begära av en sådan här actionfilm. Dessutom har den humor. Mycket av det. Utan att någon gång bli speciellt löjlig. Gillade du Lock, Stock & two smoking barrels eller Snatch så kommer du gilla den här filmen. Man får aldrig chans att vila under filmen, det är action på action på action på action. Och mycket våld och blod.

Behöver du en actionrulle att titta på så kan jag lätt rekommendera Crank. Det är bland det bästa jag har sett på länge. Inte bättre än Snatch, men fan så nära.

1 comment so far.

  1. Johan 08 januari, 2007 14:31
    Slutade filmen i dur eller mol? Det var det jag undrade mest över.

Something to say?