: : Tom Fury
Den enda dokumentationen över Tommies liv

Man with the Screaming Brain (2005)

Category: By Tom Fury
Anledningen till att jag såg den här filmen var att det var Bruce Campbell som stod för både regisserandet och huvudrollen. Dessutom assisterade Ted Raimi med en relativt stor roll. Vad kunde gå fel, liksom?

Jag måste väl vara helt ärlig och säga att filmen inte mötte mina förväntningar helt och hållet. Det beror till viss del på att förväntningarna var väldigt höga i och för sig. Med detta sagt vill jag poängtera att jag inte tyckte filmen var dålig. Den var bra. Faktiskt. Självklart var den b. Det var ju meningen med filmen. Men för det så var den inte dålig. Den mötte bara inte riktigt mina förväntningar.

Vad hände då? Bruce spelar en rik amerikansk affärsman som åker till Bulgarien för att diskutera affärer med några snubbar. Han och hans fru stöter på en taxichaufför som verkar ha ett förflutet inom maffian eller liknande. Bruce blir nedklubbad av en kvinna, som sedan också dödar den ovan nämnda taxichauffören. Som tur är, så finns det en doktor i närheten som upptäckt ett sätt att ersätta skadad hjärnvävnad så att två hjärnor kan samverka i en enda. Detta händer självklart, och Bruce's kropp får dras med två aktiva hjärnor.

Såhär vacker kan du också bli om du dödas och får din hjärna reparerad med hjälp av en annan hjärna!

Det leder till en hel del komiska situationer när de båda viljorna ska försöka komma överrens. Tillsammans ska de hitta kvinnan som dödade dem båda och hämnas... Någonstans där i bilden kommer även hans fru in som också hon dödas av ovan nämnda kvinna. Så alla vill hämnas på kvinnan i princip. Ja, storyn är lite lustig men väldigt underhållande.

Brain-surgery the bulgarian way!

Filmen är förvånansvärt "snäll". Bruce är inte så kickas i den här filmen som han har varit i andra. Och det bjuds inte på så mycket gore eller nakenhet, även om det finns en del. Den har dock en egen typ av charm som gör att man vill se klart den. Det kläcks en hel del roliga dialoger och den är underhållande på en lagom nivå. Inte superbra, men inte heller dålig på något sätt. Mer än medioker.

Ska man se den då? Det beror lite på hur pass stort fan av Campbell du är egentligen. Jag tror inte att den "vanliga" människan finner filmen speciellt underhållande. Gillar du dock Evil Dead 3 och Bubba Ho-Tep så kommer du uppskatta den här.

Den kan vara värd att se. Ge den en chans.

1 comment so far.

  1. Johan 17 januari, 2007 16:33
    Förstår det, i rellation till Evil Ed så blir man ganska kräsen av sig. :)

Something to say?