: : Tom Fury
Den enda dokumentationen över Tommies liv

Full fart i plugget

Category: By Tom Fury
Nu känns det verkligen. Skolan har dragit igång på riktigt. Känns på sätt och vis ganska bra. Att ha fem parallella kurser är väl mindre bra kanske. Det jag läser nu är:
  • Datajuridisk översiktskurs (TEIE92)
  • Programvarukvalitet (TDDB02)
  • Informationssäkerhet (TDDC03)
  • Distribuerade System (TDDB37)
  • Webbprogrammering (TDDB64)
Det är tenta i 3 utav ovanstående kurser nu till påsk. Jag hoppas det kommer gå bra. Kanske ska skriva elektromagnetismen nu när det förhoppningsvis inte kommer andra förhinder.

Hursomhelst. Har en helskön lirare till föreläsare på datajuridiska översiktskursen. Han gör verkligen föreläsningarna intressanta och man håller sig vaken. Titt som tätt vräker han ur sig sköna kommentarer, som denna om sin egen ålder:
"Ahlzeimer light, ni vet, nya vänner varje dag"
Eller den här om besöket i USA hos en av hans vänner:
"Han hade vapen överallt i huset. Det var säkert bra om terrorister skulle komma. Men vad trodde han? Att de kommer som tomten genom skorstenen?"
Webbprogrammeringen har dragit igång på riktigt nu också med lite labbande. Verkar inte så överdrivet svårt direkt. Föreläsar där slängde även han ur sig en del kommentarer, som till exempel: "...and as you can see, this looks like shit". Sånt uppskattas.

Distribuerade system verkar vara en lagom svår kurs. Föreläsaren är underhållande och har väldigt fina jämförelsen med alla tekniska ting. Han vandrar runt överallt i salen också och är verkligen engagerad i det han lär ut. Vilket gör föreläsningarna lite mer intressanta. Labbarna är roliga och ger en tillräckligt stor utmaning.

Programvarukvaliteten är det en väldigt liten skara som går. Vi är 8 personer som läser kursen. Ja, du läste rätt. Åtta. Det är en hel del uppgifter att göra där om man vill nå lite högre betyg, men hittils har de åtminstone varit ganska intressanta.

Informationssäkerheten är väl den kurs som är lite som ett frågetecken. Det är en tenta i den nu till påsk (2 poäng) och sen efter det drar ett projektarbete igång som är på 3 poäng. Kursen är på engelska, vilket är bra så man får lite träning i att skriva uppsatser på det språket. Problemet är väl bara nu att jag inte hittat någon att skriva projektet tillsammans med. Får väl se lite hur det slutar, måste inte ha beslutat mig. Än.

Som sagt är det en hel del att göra, och jag har ju inte all tid i världen direkt. Plus styrelsearbetet som tar sin lilla tid det också. Det ska nog lösa sig det här i slutändan. Blir bara att man får utöka arbetsdagen från 8 timmar till 24 timmar. Easy shit!

1 comment so far.

  1. Johan 27 januari, 2007 00:05
    Du får nog fila in lite fler sådana där kommenterar från läraren. De var sköna. 8 pers i en grupp? Ha, det är väl inget, det är min vardag. Jag har 7 st klasskamrater :D

Something to say?