: : Tom Fury
Den enda dokumentationen över Tommies liv

Return of the Killer Tomatoes (1988)

Category: By Tom Fury
Uppföljare till Attack of the Killer Tomatoes. Filmen är en självparodi. Den parodiserar sin företrädare oerhört mycket. Någon skräck är det inte tal om. Det är humor rakt igenom. En ung George Clooney är med i filmen, vilket kanske kan vara lite roligt att se.

Filmen tar vid där den förra slutade, i princip. Efter tomatattacken så har tomater förbjuditsoch det har skapats en svart marknad där man handlar med tomater (istället för knark och vapen). Introduktionen i filmen är dock en show som presenterar en massa bikinibrudar på en strand. Jäääävligt bra start på en film, måste jag säga. "Big breasted girls go to the beach and take their tops off" heter filmen. Synd att de inte fortsatte visa den. Man får följa huvudpersonerna som arbetar på ett pizzahak. Den här gången kan tomaterna förvandlas till "vanliga" människor. En tomat blir förvandlad till en (enligt 80-talets mått mätt) snygg tjej. En utav killarna i huvudrollen blir förälskad i henne och därefter börjar det hända saker i filmen.

Return of the killer tomatoes är helt urflippad. Det finns ingen logik över huvud taget i den. Den ironiserar och parodiserar över sig själv hela tiden. Och musiken är lika corny som i den tidigare filmen. Även den riktigt kul, med sköna sångtexter. I introlåten sjunger de till och med något om att "om denna del två säljer bra så slipper vi nog inte se del tre heller". De refererar till sig själva konstant under filmen och till själva filmen som en kalkon. Det är kul att se filmskapare med lite självdistans som faktiskt vet om att de gör en budgetfilm.

Vår huvudrollsinnehavare. 80-talsmode är skiten! Vad sägs om de här heta solbrillorna? Och frisyren? Sexy mofo!

Filmens behållning är inte i form av nakna snygga tjejer, våld, blod eller action. Den är i form av originella karaktärer, sarkastisk och ironisk humor, urflippad logik och helt enkelt plain fun.

The Return of The Killer Tomatoes kommer ge dig många anledningar till att skratta. Gillade Attack of The Killer Tomatoes så kommer du älska den här. Du får mer av det sjuka som gjorde den filmen så bra. Se den.

0 comments so far.

Something to say?