: : Tom Fury
Den enda dokumentationen över Tommies liv

Return of the Blind Dead (1973)

Category: By Tom Fury
(El Ataque de los muertos sin ojos). Uppföljare till Tomb of the blind Dead. Jag såg en dubbad version av filmen. Det kan väl vara en utav anledningarna till den följande negativa recensionen kanske. Ni bör läsa den föregående recensionen innan ni läser den här.

Nu fick man förklaringen varför tempelriddarna inte kunde se. För att en milis brände ut ögonen på dem innan de brände sönder resten av dem. Fast till vilken nytta? Hade inte ögonen bränts sönder när de brände dem hela på bål ändå? Och hur kan de höra? Nåja...

Story: En liten by firar segern över tempelriddarna som skedde för 500 år sedan (i förra filmen var det 1000 år. Hörde jag fel i den här filmen? Var ganska säker på att det var 500 år de sa. Vilken jävla röra. Inget av det stämmer heller). Nu under den här festivalen så uppstår tempelriddarna såklart och ställer till jävelskap i byn. Spännande? Nej, inte ett jävla dugg.

Oh so scary. De står! Och de har SVÄRD! Och de är levande döda! Arrrrrrrgh! ...please just shoot me.

Angående specialeffekter: Tsss... i början, när de bränns på bål, är det nästan pinsamt dåligt gjort. Tempelriddarna står bara där som träpålar (eftersom det är träpålar med vita capes på) utan att röra sig ur fläcken medan de långsamt förvandlas till aska. Vilken feeling of realism. Verkligen. Det är också en jävla skam att de återanvänder klipp från förra filmen. Helt otroligt snålt. Som om ingen skulle ha märkt det. Hah.

Fortfarande så undrar jag varför ingen sparkar skiten ur tempelriddarna. De är ju rangliga och långsamma. Bara knäppa till dem lite så ramlar de ihop. Men nej, istället ska man skrika som en jävla kyckling (kan kycklingar skrika? Nåja, ni förstår vad jag menar). Irriterande moment.

Tempelriddaren: "Arrrr I'm gonna eat ya! Never mind I walk as fast as a fucking snail. I'll catch you in a month if you stay still, bitch!"

En sak har jag undrat över också. Tempelriddarna uppstår från sina gravar. Sedan får vi se dem rida. VAR I HELVETE FÅR DE SINA HÄSTAR FRÅN? Är de också levande döda? Det kan de ju inte vara eftersom de inte genomfört samma ritual som tempelriddarna. Men de är levande döda ändå. Mindfuck är vad det är.

En halvtimme in i filmen uppstår en fight. Det är den sämsta genomförda fighten jag någonsin har sett. Jag och mina homeboys låtsasfightas mer realistiskt än vad de gjorde. Och det om något borde säga mycket om kvaliteten. För vi låtsasfightas aldrig. När vi slåss gör vi det på riktigt. Egentligen var de flesta skådespelare helt värdelösa förutom han som spelar freakshow bitchass with a fucked up face (Murdo tror jag karaktären hette, men jag kallar honom sned-smajlet), han gör en ganska bra insats. Tillbaka till det här med fighter. Det görs en hel del uppenbara missar med svärden och ändå viker sig töntarna och skriker som ett par fjantar. Vad i helvete är det här?

Se inte den här skiten. Varken första filmen eller andra var bra. Det bådar inte gott för resten av serien. Men vi får väl se. Tredje gången gillt heter det ju.

Och ibland undrar man hur fan de tänker.

Scenario 1: En kille stack huvudet genom ett hål och hans tjejkompis han hade med sig drog tillbaka hans kropp och upptäckte att hans huvud saknades. Vad kan hon göra nu?
Alternativ a: Springa tillbaka där de kom ifrån, eftersom hålet ==> ett huvud kortare
Alternativ b: Skrika som en jävla kyckling och sticka huvudet genom hålet och förlora sitt huvud också.

Självklart väljer hon alternativ b. Då förstår ni lite hur irriterande den här filmen kan vara, eftersom de är så irrationella.

A boob! A boob! I saw a boob! Det här är ungefär det som erbjuds i termer av nakenhet. Håll till godo. Nu har du sett det. Nu behöver du inte se filmen.

Scenario 2: En man står på ena sidan av en gata. En liten unge står på andra sidan. På gatan (ett par tiotals meter åt båda sidorna) står ett par levande döda som vandrar i 0.1 m/s ungefär. Mannen ska rädda ungen.
Alternativ a: Spring fort som fan (eller gå i vanlig takt för all del) och hämta ungen och spring tillbaka.
Alternativ b: Gå lika jävla sakta som de levande döda (om inte långsammare!) så att de hinner ikapp dig och stänger in dig i ett hörn.

Yep, du gissade rätt. Snubben i filmen väljer alternativ b.

Sådana här saker gör att man vill slå regissören i ansiktet och sparka honom i skrevet. Varför i helvete gör man så? Det är irrationellt och irriterar bara. Den som säger att det väcker "spänning" kan fara åt helvete. För det är inte spännande. Det är irriterande. Jävligt irriterande.

Se inte den här skiten. Det finns bättre saker att spendera sin tid på. Som att klippa ut rektanglar ur ett A4-ark.

1 comment so far.

  1. Johan 15 januari, 2007 22:55
    Förstår itne vad alla har i mot tempelriddare?! PÅ tal om hästarna? får man reda var nazisterna i sagan om ringne får tag på sina hästar?!
    Och varför har en tempelriddare både hud o skägg för huxflux?

Something to say?