: : Tom Fury
Den enda dokumentationen över Tommies liv

Ichi the Killer (2001)

Category: By Tom Fury
Ichi the Killer (Koroshiya 1) är bland de blodigaste filmer jag har sett. Någonsin. Takashi Miike bjöd på en del tortyr-scener i samband med sin film Audition. Berättelsen om Ichi the killer är en Yakuza-story där bossen (Anjo) för ett syndikat försvinner. Kakihara, poster-pojken till vänster, ger sig fan på att hitta sin chef. Det blir lite maktspel mellan de olika syndikaten och Ichi, en psykopatisk hitman, sätts på uppdrag att döda den ena efter den andra.

Filmen är ganska sjuk. Inte bara för att vara japansk. Storyn är ganska "naturlig" i sig, med allt vad hämnd och uppoffringar heter. Däremot är det några grymt gore-aktiga tortyrscener med. Och jag pratar inte lite tortyr. Det är i en så pass stor mängd att den som inte gillar att se folk skära av sin egen tunga inte bör titta så noga. En snubbe blir klyvd på mitten också. Ja, ni kan ju se bilderna nedan för att få lite försmak av vad filmen har att erbjuda.

Ungefär såhär snygg kommer du också bli efter att du tatuerat dig, hängt dig själv i några krokar och fått kokande frityrolja hälld på ryggen.

Det händer inte speciellt mycket överraskande saker i filmen. Inga alls, faktiskt. Den är helt straight-forward. Men mycket död och blod. Är det det du vill ha så levererar filmen. Även fast filmtiteln är Ichi the killer så revolverar historien mer runt Kakihara (snyggingen med två ärr (hål) i kinderna). Det är han som egentligen är riktigt badass och sparkar stjärt och torterar hej vilt. Ichi är mer en psykopat som dödar för att han blir upphetsad av det. Eller något sånt. Och nej, det har inget med Itchy & Scratchy från Simpsons att göra.

Blodbad? Ja, blodbad.

Är den sevärd då? Det beror lite på hur pass mycket du uppskattar grymma gore-scener. Och är du en normal människa älskar du sådana. Vilket betyder att filmen verkligen är sevärd. Du får inte missa den. Inte bara för att det är så mycket gore, utan även för att det är en kultfilm som alla bör se. När debatten ändå är igång om allt videovåld och hur det påverkar ungdomar etcetera, varför bara ta i halvdant när man kan få bägaren full med hjälp av Ichi the killer? Se filmen.

1 comment so far.

  1. Johan 15 januari, 2007 14:54
    tja, det låter ju som en Itchy & Scratchy-film. Eller Grym & Gruff (?)som nån jävel valde att översätta skiten till när det gick på fyran eller vad det var? Varför hette inte Homer typ Roger? Marge, margaretha osv?! Om man nu ska välja att försöra en serie så kan man väl löpa linan ut.

Something to say?