: : Tom Fury
Den enda dokumentationen över Tommies liv

Tomb of The Blind Dead (1971)

Category: By Tom Fury
Även känd som La Noche del terror ciego, eller, översatt till svenska, skitfilm från Spanien. För det är precis vad det är. Filmen är första delen i en serie av fyra zombie-rullar. Och ärligt talat, i och med att uppföljare brukar vara sämre än första filmen, så bävar jag för hur de andra tre kommer att vara.

Storyn är något om korsriddare som återvänder från Egypten med kunskap om hur man väcker döda till liv. Och de återuppstår i nutid och jagar sina offer med hjälp av ljud eller nåt sånt crap. För de kan inte se. Självklart, eftersom de har inte sina ögonglober kvar eftersom de är döda. Vetefan hur de kan höra, då de i princip bara är vandrande skelett. Men men, det kanske är spansk logik eller nåt.

Att de sedan försöker ge en historielektion mitt i filmen där de påstår att korsriddarna är ganska exakt 1000 år gamla känns lite weird. Grundades inte korsriddar-orden runt 1100-talet? "bara" ca 150 år off. Men men. Det kanske är den spanska matematiken som fungerar så. Jag vet inte.

Sånt här skit är det alldeles för mycket av i filmen. Brudar som är fjantar och skriker sig hesa istället för att kicka lite zombie-ass. Shut the fuck up bitch, och gör något åt situationen istället.

Det finns egentligen bara en sak att säga om filmen: boooooooooooooooring! Den är irriterande med massa skrik och folk som helt saknar förmåga att kicka ass. Jag menar, hur svårt är det egentligen att spöa ett vandrande skelett som går lika snabbt som en sengångare? Det är ett skelett, for christ sake. De är rangliga och går sönder jättelätt. Istället för att skrika som en liten jävla fjant kanske du skulle försöka sätta en välriktad knytnäve i ansiktet på dem så de faller ihop. Man blir så irriterad.

Här har vi zombie-kräken som äter människor levande. Som ni ser är det bara ett gäng rangliga skelett. Hur svårt hade det varit att spöa de här rackarna? Dessutom är de kvarlevor från medeltiden, vilket betyder att de är riktigt gamla och har väldigt lätt för att bryta lårbenshalsen.

Gör dig själv en stor tjänst och undvik den här filmen. Den ger inget. Till och med historielektionen den försöker sig på att ge är felaktig. Man blir bara irriterad. Jag ska väl ge de andra filmerna i serien ett försök. Det måste mycket till om det skulle vara värre än det här i alla fall. Undvik den här skitfilmen, för Guds skull!

1 comment so far.

  1. Johan 15 januari, 2007 23:08
    Helt rikigt, Tempelordern bildades på 1100-talet. Skitfilm. Hatar filmer som mixtrar med historian o ger fel information! Precis som Frodo o grabbar håller på med i sin skitfilm.

Something to say?