: : Tom Fury
Den enda dokumentationen över Tommies liv

DOA: Dead or Alive (2006)

Category: By Tom Fury
Filmen baseras på spelen Dead or Alive som finns till PS2 och Xbox/Xbox360. Dead or Alive var bland de första spel jag hade till min kära PlayStation2, och nu har den alltså nått vita duken.

Filmen är väldigt lätt att jämföra med Mortal Kombat (alla filmerna i serien). Skådespeleriet håller samma klass, likaså dialogerna och storyn. Skillnaden är att här har modernare filmteknik använts och fler lättklädda, snygga tjejer innehar huvudroller.

Storyn i kort: Asgrymma fighters över hela världen bjuds in till att delta i en fightingturnering, Dead or Alive, på en ö någonstans i något hav. Den som vinner finalen får 10 miljoner dollar.

Whoopin' asses

Vi känner igen en del karaktärer från spelen. De flesta var med redan i tvåan, medan en del är från nyare spel (som Christie till exempel). Hayabusa, Asumi, Tina & Bass Armstrong, Zack med sin fina gröna roger-pontare-on-the-forehead-frisyr, Helena och lite fler personer är med.

Asses.

Filmen i sig då? Den är egentligen urusel. Den ger heller inte så stor behållning bara för att man får se sina karaktärer man spelat med så många gånger. Jag saknade en del fighter också. Gen Fu fick man bara se någon enstaka gång. Jann Lee (som var min favoritkaraktär i spelet eftersom han var så lik Bruce Lee) fick man inte se fightas någon gång över huvud taget.

Mer fighting. Den här tjejen är kanske den enda utav alla som inte är snygg. Hon ser mest ut som en bulldog blandat med något annat i ansiktet. Men vad gör det, när hon har en fin kropp?

Detta hade väl dock sina fördelar. För man fick se tjejerna slåss riktigt mycket. Inte för att det var några speciellt imponerande fightingscener á la Jet Li eller Tony Jaa, utan mer för att de oftast var väldigt lättklädda och hade jäkligt fina kroppar. Se bilderna runtom i recensionen, så förstår ni vad jag menar. Och ja, för er som undrar, filmen har också tagit inspiration från Beachvolley-delarna av spelserien. De spelar beachvolley. Se bild.

Blod och såna saker ska vi inte tala om, det finns det inte gott om. Och storyn är, som tidigare nämnt, ganska corny. Fightingscener är bättre gjorda här än i Mortal Kombat. Dock, som jag skrev alldeles nyss, så säger väl inte det speciellt mycket. De håller fortfarande inte så hög klass.

Beachvolley FTW!

Kan väl inte säga att jag är besviken direkt på filmen. Jag hade inte så stora förväntningar. Och om man låter bli att ha några stora förväntningar och tar filmen för vad den är (en kalkon innehållandes massa snygga brudar som ibland slåss mot varandra) så kan man nog njuta av den. Är du ett DOA-freak så se filmen. Det är nästan ett måste. Är du inte det så kan den kanske roa dig - räkna dock inte med att du ska få ut så mycket av filmen.

Whuppah!

Det finns en anledning till att den här recensionen innehåller nästan mer bilder än text. Det speglar innehållet i filmen, på något sätt...

1 comment so far.

  1. Johan 06 januari, 2007 13:06
    jo, en film är gjord utavbilder, kanske det är därför de speglar innehållet?

Something to say?