: : Tom Fury
Den enda dokumentationen över Tommies liv

Fråga #1: Hur fungerar kvinnan?

Category: By Tom Fury
Dags för premiären på Tommies frågelåda! Första frågan har ramlat in, och den är som följer:
Hej Bullen. Jag är en kille på 22 år och jag har ett
problem .............
Så min fråga är Hur fungerar Kvinnan?

Mvh anonym

Hej Anonym!

Tack för din fråga, det är någonting många av oss länge har gått och funderat på. Frågan är dock lite felformulerad. Rätt formulering av frågan skulle till exempel vara "Varför fungerar inte Kvinnan?" eller "Min kvinna är trasig, hur reparerar jag henne?"

För om sanningen ska fram - kvinnor fungerar inte. De existerar, men fungerar inte. Jag har dock tagit mig tid att göra en snabb analys av din fråga genom en fältstudie och försökt utröna de karakteristiska dragen som kännetecknar det kvinnliga könet.

Resultaten var ganska intressanta. Med hjälp av olika typer av stimulans reagerar de på väldigt olika sätt. Man kan tänka sig att de ska agera rationellt (som att omtanke bemöts av ömsesidig omtanke etcetera), men kvinnan är mer komplex än så och vill inte erkänna sig tillhöra den rationella delen av mänskligheten. Kvinnan består av en hel del komplexa funktioner som tar vissa inparametrar och returnerar, statistiskt sett, irrationella returvärden. Exempel på detta är som följer:

Ge som ingående parametrar till en kvinna kärlek, omtanke och omsorg. Det kvinnan kommer returnera är en sekvens av returvärden. Dessa börjar med att ge tillbaka en vördnad och respekt, som sedan allt mer övergör i en otacksamhet och arrogans. Det går dock att ändra sekvensen på returvärden genom att ändra sina inparametrar. Att istället ge stryk, vara elak och agera som en skitstövel har (alltid efter inledande "goda" inparametrar) den effekten att kvinnan returnerar mer omsorg. Det är en välkänd taktik bland de rationella människorna (männen) att utnyttja detta för att snärja dessa irrationella varelser. Det är inte för intet man hör uttrycket att "elaka killar får knulla, snälla killar blir utan".

Fältstudien visade även något annat intressant. Det är inte i alla situationer som kvinnan är irrationell. När det handlar om finansiella aspekter är hon, då hon spelar en mottagande roll, väldigt rationell. Det går oftast att locka fram en stor kärlek och omtanke som returvärde ur en kvinna med hjälp av stora inparametrar i form av SEK, EUR, USD eller annan giltig valuta. Monopolpengar fungerar inte lika bra.

Dock, detta beteende kopplat till finanser är inte lika rationellt kopplat om kvinnan byter roll till den spenderande rollen istället. Efter noggranna undersökningar har jag kunnat konstatera att kvinnor spenderar pengar på de mest lustiga saker för de mest ohyggliga summor som man inte trodde var möjliga. Medan vi män är förnuftiga och klipper våra naglar när de blir för långa, så kan kvinnor (i många fall) spendera avsevärda finansiella tillgångar på att göra konstverk på sina naglar (!). Dessutom har även noterats att kvinnor gör av med stora monetära tillgångar på utrustning för att måla sig i ansiktet. Summor som inte är att leka med, riktigt.

Fältstudien har även visat att kvinnor nyttjar ett helt annat informationsutbytessätt än oss män. De kallar det vid namnet "skvaller" och består mest av att prata osammanhängande om oviktiga saker som relaterar till någons personlighet. Helst pratar man om andra individer som ej är närvarande. Det består till 97.56% (källa: Haag, Tommie, Fältstudie av kvinnan, Norrköping 2006) av negativa åsikter om väninnor eller expartners. Något mer som kännetecknar kvinnans informationskanaler är överdimensionerade telefonsamtal. Det är en otroligt magnifik egenskap kvinnan besitter. Medan män normalt sett endast kan prestera ett telefonsamtal på ett par minuter kan kvinnan faktiskt avlägga ett telefonsamtal som varar i flera timmar. Bakgrunden bakom denna häpnadsväckande egenskapen är fortfarande okänd. Troligtvis har det att göra med deras stora behov av detta så kallade "skvaller".

Det finns mycket mer som fältstudien visade, men detta bör vara tillräckligt för att ge svar på din fråga. Gåtan till hur kvinnan fungerar (eller rättare sagt: varför kvinnan inte fungerar) är fortfarande inte löst till hundra procent, eftersom det är en paradox. Det går inte att lösa den. Man kan inte få ett svar på hur dessa varelser fungerar förrän man har accepterat att de är irrationella och inte följer de beteendemönster som är att förvänta. Det bör även nämnas att det finns kvinnor som utgör undantag till de beteenden jag nämnt i denna artikel. Dessa utgjorde dock en så pass liten minoritet att de klassades som statistiskt bortfall.

Hoppas detta hjälper dig, Anonym, i din jakt på förståelse för hur kvinnan fungerar.

//Tommie


(Undrar du över något? Finns det olösta mysterium i din vardag som du vill ha förklaring på? Eller undrar du helt enkelt vad du åt till lunch igår? Skicka ett frankerat mail till technologen(at)yahoo.se, där du skriver ned ditt namn och din fråga. Märk kuvertet "Tommies frågelåda". I jakten på information är ingen fråga för liten!)

5 comments so far.

  1. Anonym 15 oktober, 2006 23:10
    Du har fått mig att skämmas över att vara kvinna. :)
  2. Johan 15 oktober, 2006 23:16
    Mycket bra studie. Intresant. Fast om denna anonym är jävligt trög av sig så får han ett enklare svar. Det finns ingen egentlig förklaring bara teorier. Istället får man skaffa sig livserfarenhet för precis som en snöflinga är den ena kvinnan olik från den andra. Med livserfarenhet lär man sig att lösa problemen, men bara delvis då det inte finns nått svar på frågan.
  3. Anonym 16 oktober, 2006 13:44
    Bra tips Tommie! Ska slänga iväg ett par "Hold my drink bitch!" nästa gång på krogen för att se vad onda inparametrar ger för returvärde!
  4. Anonym 16 oktober, 2006 16:25
    To let a woman a do the... how you
    say... drive the car, is like let the monkey drive a airplane. CRASH!
    HIGH-FIVE!
  5. Anonym 16 oktober, 2006 20:34
    I hear you man!

    /
    Jonas

    SOON IN OZ!

Something to say?