: : Tom Fury
Den enda dokumentationen över Tommies liv

Vampires of the Desert (The forsaken) (2001)

Category: By Tom Fury
Jag förstår inte varför folk har gett den här filmen så mycket skit. Den är ju klockren! De som säger att den är dålig vet inte vad de pratar om. Den här filmen har det jag länge längtat efter. Läs recensionen så förstå ni.

Storyn går ut på att en kille ska eskortera en mercedes till någon annan snubbe. Självklart stöter han på en hel del problem på vägen, bland annat blodtörstiga "vampyrer" som inget hellre vill än att typ äta upp hela honom. Vampyrer är väl inte helt rätt ordval, då de inte är vampyrer i klassisk bemärkelse. De är smittade av något virus som gör att de får blodtörst och inte tål solljus etcetera. Well, det kanske är vampyrer ändå. Whatever.

Hursomhelst. Det är väldigt mycket action i filmen, den är inte så "creepy" direkt. Så om du väntar dig någon horrormovie så lär du bli besviken. Däremot är den riktigt kick-ass! För första gången på evigheter så får vi en film där de två manliga huvudrollsinnehavarna inte är några wussy-ass chickenshits. De är kallblodiga vampyrmördare båda två (åtminstone den ena av dem. Den andra blir det i andra halvan av filmen). Vi har inga mesiga skrik eller bitchande om att allting är kört, etcetera - utan ren och skär hardcore vampire kickass action rakt igenom. Tänk dig Blade, fast inte lika mycket skills i fightandet.

Det här är ledarvampyren som går igång på att bli biten av en orm i armvecket. Whacko dude.

Gore-scenerna är heller inte att klaga på. Jag fick en förfrågan om vad jag menar med gore. Med gore så syftar jag på grafiskt våld, det vill säga realistiska avbildningar av fysiska skador som inkluderar blod-, kött- och benmassa. Även hjärnsubstans kan förekomma. Hursomhelst, gore-scenerna i filmen erbjuder ganska mycket. En utav vampyrtjejerna får sitt huvud avskjutet av ett hagelgevär på typ 3 cm avstånd. Detta händer efter att hon redan har blivit elektrifierad och nästan stekt inombords. Filmen innehåller även en hel del meningslösa explosioner av hus och byggnader med mera. Det bygger bara på pluspoängen!

Det jätte-elaka och jättefarliga vampyrgänget. Synd bara att typ alla får sina ass kickade av filmens hjältar ungefär superhårt.

Det nästan bästa med filmen är att vi slipper den här mesiga tönt-tjejen som bara skriker och skriker och man önskar att hon vore den första som dog så man slipper den där öronbedövande sirenen. Visst, tjejen som är "offret" genom filmen skriker till i vissa panikattacker hon får, men det är långt ifrån den mängd som brukar förekomma i såna här filmer. Man slipper fan inte det där jobbiga skriket någonstans - man får det bara i mindre mängder, om man har tur. Det är visst ingen som nappat på min regel än.

Även slutet på filmen satisfierar mig. Jag har verkligen ingenting att klaga på. Se den här filmen, den är absolut värd de 90 minuter den tar att se. Du vill inte missa den.

1 comment so far.

  1. Johan 29 oktober, 2006 21:40
    Kanske en film värd o kolla på! Finns inget bättre än tuffa personer som kickar ass och aldrig får stryk!
    Klockrent!

Something to say?