: : Tom Fury
Den enda dokumentationen över Tommies liv

Return of the Living Dead 4: Necropolis (2005)

Category: By Tom Fury
Hade sällskap av Richard här ikväll och vi bestämde oss för att fortsätta kolla denna underbara serie av skräpfilmer. Turen hade kommit till nummer fyra i serien, med den något passande undertiteln "Necropolis".

Filmen är hyfsat ny, från 2005, och det märks. Gore-effekter är mycket mer välgjorda än i tidigare filmer. Däremot är det fortfarande samma urusla klass på skådespelare. Det de lyckats med den här gången dock är att få med ett par jäkligt fräscha brudar i några utav huvudrollerna. Det tackar man ju inte nej till. Såklart, när de förvandlas till zombies blir de inte lika heta.

Storyn då? Har den ökat i klass sen tidigare filmer? Svaret är nej. Den är fortfarande lika corny. Men ny. Den här gången så är det lite Resident Evil-inspirerat. Du vet, ett stort läkemedelsföretag som gör massa experiment som går åt helvete och det resulterar i att en massa zombies släpps lösa och äter upp människors hjärnor. Samma gamla skit, fast i en ny tappning, med andra ord.

Detta, blandat med lite college-kids going wild, gör filmen lite underhållande. Du har den feta lillebrorsan med sin eldkastare (som är helt värdelös), du har den svarta killen som är ghetto och hård som fan, du har latinokillen som bara utstrålar respekt (inte) och den korkade blondinen. Och så sentimentala mesen, såklart, som (tyvärr) spelar huvudrollen.

Praktexemplar på en zombie som just mättat magen med lite mänsklig hjärna.

Jag längtar efter en zombiefilm där de utsatta människorna som jagas av zombies är hårda som fan, är helt känslokalla och bara går in för att kicka zombieass med stil. Inget jävla sentimentalt jidder, som "buhu jag måste rädda dem och dem och dem innan vi drar". Fuck that. Gå och skjut sönder några zombieheads istället och dra därifrån innan du blir uppäten själv.

Dumma jävlar.

Hursomhelst, framåt slutet livar filmen upp en hel del. Man får träffa på några übersoldater (som ger lite Wolfenstein-vibbar - se bilden nedan) som visar sig vara mor och far till en av huvudpersonerna. Den ena har två miniguns monterade på armarna, och den andra har en sågklinga och nåt dubbeleggat svärd av nån typ på sina armar. Jävligt coola, med andra ord. Synd bara att båda dör (?) inom loppet av några minuter innan de hinner visa hur jävla über de är. Eller rättare sagt; de visar hur über de inte är genom att de får stryk av några college-kids. Way to go, dipshits.

"über"-soldat #1 - utrustad med minigun x2.

"über"-soldat #2 - utrustad med dreads (?)

Är filmen värd att se då? Nej. Jag tycker inte det. Inte ens "über"-soldaterna i slutet gjorde den värd att se. Inte ens gore-effekterna eller tjejerna (man fick ju inte se dem nakna!). Lägg hellre tiden på något vettigt. Som Paranoia Agent. Det är nog bland de sjukaste serier jag har sett i hela mitt liv. I klass med Twin Peaks, kan man säga. Man förstår verkligen ingenting och man måste nog vara hyfsat hög för att uppskatta den.

Min rekommendation för ROTLD4:Necropolis är att skippa den.

1 comment so far.

  1. Johan 18 oktober, 2006 23:34
    Hmm läste rjag rätt? NEa det gjorde jag inte efetsom ja se dubbelt!
    Men alltså? Är zombiea vinnare?!

Something to say?