: : Tom Fury
Den enda dokumentationen över Tommies liv

Psycho III (1986)

Category: By Tom Fury
Denna tredje film i Psycho-serien regisseras av huvudrollsinnehavaren själv - Anthony Perkins. I början får vi se lite action hos nunnorna där en har flippat ur och skriker att "det inte finns någon Gud". Varefter en annan nunna ramlar typ 300 meter ner och dör. Den urflippade nunnan liftar sedan med en snubbe som försöker våldta henne, typ. När hon drar därifrån så upptäcker hon Norman Bates' motell. Bates, som i den här filmen återigen har tagit upp sitt intresse för uppstoppade fåglar. Självklart har han kvar sin döda mamma också i hotellet som han tror faktiskt är vid liv. Förutom en nunna så tar en drifter ett jobb på hotellet. Till råga på allt så kommer såklart en journalist in i bilden också som nosar i vad som egentligen försigår där på motellet... och som vanligt så dröjer det inte länge innan mord börjar ske igen.

Det är roligt att få återse de gamla karaktärerna i filmen igen. Polismästaren, kökschefen, m.m. De är samma karaktärer som spelas av samma skådespelare som i andra filmen. Trots detta så är filmen, ärligt talat, ganska tråkig. Det finns inte värst mycket mer att säga. Konceptet med den galna mannen som "styrs" av sin döda mamma känns vid det här laget lite uttjatat. Det är inte spännande eller roligt längre. Världen hade klarat sig bättre utan en uppföljare.

Jag säger inte att Psycho III är dålig per se. Den ger bara ingenting nytt. Se bara vad lite jag har att säga om filmen. Det om något borde tala för att den är ganska ointressant.

Skippa den här.

1 comment so far.

  1. Johan 17 augusti, 2007 00:34
    Bättre när mammor styrs av sin döda son. Typ Mrs Jason

Something to say?