: : Tom Fury
Den enda dokumentationen över Tommies liv

Psycho IV: The Beginning (1990)

Category: By Tom Fury
Fjärde delen i Psycho-serien är en TV-film, och har ett litet speciellt upplägg. Norman Bates bor tillsammans med en kvinna han träffade på anstalten där han har varit intagen. Hela filmen är en radioshow, där de pratar om pojkar som dödar sina mödrar. Vi får se Norman Bates ringa in till showen (han kallar sig själv "Ed") och berätta sin historia. Därför är det helt legitimt att se Psycho IV som en prequel till de tidigare filmerna. Den utspelar sig visserligen efter dem, men den största delen av filmen är sekvenser som ska berätta vad som hände innan, vad som fick Norman att döda sin mor. Självklart är det fortfarande Anthony Perkins som spelar huvudrollen.

Har man inte sett de tidigare filmerna (eller om man ogillade dem) så är det här inte någon vidare värst bra rulle att kika på. Den ger då antagligen inte så mycket. Om man däremot gillade tidigare filmer så kan denna del helt klart vara sevärd.

"- Hello? Video store? Give me a movie which involves a thousand flashbacks please. - Yes, that would be Psycho IV. Sounds good? - No, but it'll do."

Som sådana här filmer ibland tenderar att vara så är det mer drama än gore och splatter (i och för sig... Psycho har ju aldrig varit speciellt känd för gore). Det finns egentligen inte mycket att skriva om filmen. Är man nyfiken på bakgrunden till Normans' psykopatiska beteende så go for it - se den. Annars är det lika bra att låta bli.

2 comments so far.

  1. Johan 17 augusti, 2007 11:20
    Man blir bra Psycho! Filmerna handlar ju precis om samma sak.
  2. Tom Fury 17 augusti, 2007 12:15
    Visst är det så! :D

Something to say?