: : Tom Fury
Den enda dokumentationen över Tommies liv

Salon Kitty (1976)

Category: By Tom Fury
Salon Kitty är väldigt lång för att vara så gammal. När standarden på den tiden låg på max 1,5 h för långfilm, så slutar denna upp med att vara över 2 timmar lång (2 timmar och 13 minuter för att vara exakt). Orkar man stå ut så länge? Det är upp till dig att avgöra efter att du läst recensionen.

En kul grej är att vi har en svensk skådespelerska i huvudrollen: Ingrid Thulin. Du vet inte vem hon är? Inte jag heller. Vem fan är hon? Skit i henne.

Handlingen: Kitty driver en bordell i nazityskland där soldater kommer och har lite skoj. I början så undrar man om inte filmmakaren har gjort en bögfilm. Det är jävligt mycket nakna män och en sublim homoerotisk stämning bland tyska nazigänget. Grejen med bordellen är att en maktgalen general spelar in sessionerna på bordellen och planerar att använda den informationen för att utöva utpressning mot Hitler så att han får makten själv. En brudjävel (Margherita) upptäcker det här och med Kittys hjälp så försöker hon avslöja den här konspirationen.

Det finns en del sorgligt komiska saker som visas tydligt i filmen. Dels så påstår en läkare att "Jesus inte har ett enda uns av jude i sig". Hmm... och i scenen efter får vi se nazityskar skära upp levande grisar i ett slakteri medan de hänger i linor i taket. Samtidigt skrattar de. Sick motherfuckers. Filmen bjuder på en del grova och bisarra scener. Pussies ska inte se den.

Återigen får vi se vilka skitstövlar nationalsocialisterna var. Framställningen av att de anser sig själva vara överlägsna, och deras totala avsaknad av empati kommer fram väldigt väl. Hatet mot dem ökar. Om det nu är möjligt.

Nakna tjejer framför två nazi-flaggor. Och en örn. Vilken jävla syn.

Det enda filmen ger (eller kanske snarare är), är mjukporr. Bisarr mjukporr. Bara en 17 minuter in i filmen så får vi se typ 300 SS-soldater leka gymnastik och sex (någon blandning?) med 300 tyska tjejer. Se bilden ovan. Samtidigt som tyska soldater i uniform spelar piano, trumpet, symbaler och sjunger något konstigt skit. Självklart har vi en kåt nazidumjävel också som filmar hela eventet. Skumt? Minst sagt. Det tråkiga är att ingen utav tjejerna är speciellt snygga. Så det ger inte så stor behållning av att se dem nakna.

Musiken irriterar ganska väl genom hela filmen. I princip går samma cirkusslinga genom hela rullen - bara i olika volymer. Hjärntvättande, irriterande och skitdåligt. Synd att det inte var textat - för då hade jag stängt av ljudet direkt. Salon Kitty har det sämsta soundtracket någonsin. Någonsin.

But hold your horses! Är det inget som är bra med filmen? Jo, efter en tinme och 34 minuter (!) får vi se blod för första gången i filmen - då en utav tjejerna blåser skallen av en SS-soldat. Häftig idé. Synd bara att den var helt värdelöst genomförd.

"- Jag skulle vilja ha en stjärt med hatt."
"- Det blir 20:-, tack."
(Nej, fråga mig inte varför, hur eller vems hatt det är).


Det tragiska med filmen är att de "goda" människorna är de som sympatiserar med mästarretoriken och monstret själv: Hitler. Maktgalningen som är ute efter att ta hans plats är the bad guy. Med andra ord; det finns bara fuckfaces till karaktärer i filmen.

Slutligen, ett svar på första frågan jag ställde: Står man ut med filmen? Nej. Den är inte sevärd. Inte ens för allt naket som presenteras. Tyvärr. Skippa den här och skaffa en rulle med Jenna Jameson istället.

1 comment so far.

  1. Johan 10 augusti, 2007 16:55
    Sheise! Das drei reich! Perversa var de oxå! Skulle inte vilja vet vad hitler hittade på i bunkern under sina sista dagar

Something to say?