: : Tom Fury
Den enda dokumentationen över Tommies liv

The House Next Door (2002)

Category: By Tom Fury
Okej, det ska sägas direkt. Filmen är halvintressant med en något spännande handling, men den är samtidigt väldigt simpel och ger inte några större aha-upplevelser direkt. Trodde det var en skräckis med massa blod och grejer i, men det var en thriller eller kanske snarare ett drama.

Hursomhelst, vi får följa ett ungt par som precis har flyttat in till ett nytt område i en liten håla (de kommer ursprungligen från en större stad - Chicago eller något sånt). I det nya området blir de granne med en skum snubbe vid namn Carl, som verkar ha ett finger med i spelet lite överallt och vara involverad i alla människors liv på ett sätt eller annat. Till exempel så slår han sin fru på käften med jämna mellanrum. Som sig bör så börjar dessa nykomlingar till staden snoka i vad Carl egentligen håller på med, vilket i sin tur bäddar för trubbel.

Filmen är relativt underhållande, trots att det inte (egentligen) händer speciellt mycket. Vi får varken se något speciellt gore (förutom kanske lite döda kroppar på slutet, men de är inte märkvärdiga på något sätt). The House Next Door fungerar okej som en slapp bakfyllefilm (finns dock inget som slår college-filmer på bakfylledagen, fortfarande), men ger ingen större behållning.

Utöver detta är det inte så mycket mer som behöver sägas (förutom att det är John Travoltas bror som har regisserat rullen). Det finns inte något mer att säga. Se den eller skippa den, det gör varken till eller från. Filmen är inte så dålig att den är ett totalt slöseri med tid - men det finns bättre filmer i genren. Disturbia verkar vara en sådan rulle. Den måste jag se snart också. Yeah!

1 comment so far.

  1. Johan 17 augusti, 2007 11:52
    here we go again, flytta in i ett hus. Handlade det om snubben som var granne med Alice föresten?

Something to say?