: : Tom Fury
Den enda dokumentationen över Tommies liv

Hellraiser VII - Deader (2005)

Category: By Tom Fury
Nummer sju i Hellraiser-serien börjar med att vi får följa journalisten Amy Klein som gör ett reportage om "How to be a crack whore". Hon gör sin research genom att vara en crack-hora. Hon ser till och med ut som en crack-hora.

Hursomhelst, hon har ett möte med chefen på tidningen som visar henne ett band som kom in till redaktionen. Den visar henne "Deaders". Typ ett sällskap som övertalar dumma blondiner att skjuta sig själv i huvudet. Vilket man får se. Det är ballt. Sedan hånglar en snubbe med henne så att hon kommer tillbaka till livet typ. Det är helt cp, fast blodigt och bra.

Amy beger sig till Bukarest där den här ungdomsgruppen befinner sig. Där finner hon den ökända kuben, som givetvis har någonting med det hela att göra. Jag menar, vi snackar ju Hellraiser.

Filmen är, som ni har sett, relativt ny. Den gavs ut 2005. Det märks när man tittar på kvaliteten på effekter och andra saker, som till exempel kameravinklar och ljudbilder. Soundtracket till Hellraiser VII är bland de bättre i hela serien. Genomgående håller filmen bättre kvalitet än tidigare installationer. Men är den intressant? Stundvis. Efter de första 40 minutrarna har man ännu inte fått se så väldigt mycket blod eller annat gore. Det känns lite som en besvikelse. Berättelsen är ändå lite intressant. Överlag dock så känns filmen ganska...kass.

Flesh-buffé 59:-. Bara att hugga in!

Att den känns kass har mycket med en specifik sak att göra; det är lite tråkigt att fokus har flyttats så långt från Cenobiterna. Jag menar, det är ju Cenobiterna med Pinhead i spetsen som är Hellraiser. Jag förstår dock ändå att det inte är så koncentrerat runt dem. Det är trots allt den sjunde installationen i Hellraiser-serien. Det hade känts aningen utvattnat att hålla dem i centrum igen. Därför har de endast en "biroll" i filmen. Kanske inte det roligaste, och kanske inte riktigt definitionen av en Hellraiser-film - men det funkar ändå.

Hellraiser nummer sju är egentligen tråkig. Riktigt jävla tråkig. Den gore som finns livar upp det hela, men det är fan inte mycket. Ni kan skippa den här delen och hoppa direkt till nummer åtta istället. Om åttan är bra? Det återstår att se.

1 comment so far.

  1. Johan 10 augusti, 2007 16:43
    Va i helvete? Finns det en åtta oxå? Jag vill läsa nått nytt, synd att du dödade min förväntingar så där. Jaja, bara att läsa vidare och återkomma med knivskarpa comments.

Something to say?