: : Tom Fury
Den enda dokumentationen över Tommies liv

Zombie vs. Ninja (1987)

Category: By Tom Fury
Zombie vs. Ninja. Man kan höra på titeln att det inte är en seriös film. Man hör direkt att det inte är någon större kvalitet att vänta. Och kvalitet får man inte. Däremot får man en av de roligaste ninja-spoof filmerna någonsin.

Filmen inleds med en trailer för sin egen film. Där tjatas det om "Zombie Rival - the Ninja Super Master". Fast de missar att säga ordet "Ninja" när de ska vara macho och säga namnet på titeln. Det är roligt, fast det måste kanske ses för att förstås.

Som jag sade: man ska ha klart för sig att det här är en budgetproduktion. Varken skådespeleri eller dialoger eller effekter håller något större värde. Dessutom har vi värre överdrivna ljudeffekter i slagsmålen än i en Bruce Lee film. Och det säger ganska mycket. Fightingscenerna är dock ganska välgjorda. Inte i den mening att de är trovärdiga, utan att de är utförda med stor skicklighet. Det liknar ganska mycket Jackie Chan och hans flummiga stil. Jag har nog aldrig heller tidigare sett så utdragna fighter i en film. De är långa. Och då menar jag låååånga.

Så, vad handlar filmen om? IMDB säger:
"Ethan, a young man, is beaten while his father is killed by a group of thieves. With the help of an undertaker, Ethan trains in kung fu by fighting the dead. Meanwhile, an American Ninja, Dragon, must fend off against the thieves and their ninja henchmen. It is soon that Dragon and Ethan team up to defeat the thieves and the ninjas."
Är filmen whacky? Ja. Är filmen kul? Ja! Det hela påminner mycket om Bruce Lees tidiga filmer, fast med lite mer humor inblandat. Med andra ord Jackie Chan. Fast ännu mer dope. Det finns en massa detaljer i filmen att uppmärksamma. Ett pluspoäng för att de amerikanska "ninjorna" har pannband där det står "Ninja" på. Klart och tydligt, rakt i pannan. Dessutom märker man verkligen att det är 80-tal. Vad sägs om ninjadräkter som är vita, gula, oranga och blåa - samtidigt? Det ser gräsligt ut. Helt jävla gräsligt. Gick folk verkligen omkring med sådana färger på kläderna för 20 år sedan? 80-talet: good riddance. Dödgrävaren, som det står om i texten ovan, har kanske världens fulaste fejklösframtänder jag sett i hela mitt liv.

Ett till pluspoäng får filmen för att de totalt skiter i kontinuiteten i filmen. Ena sekunden är det vinter och snö ute - sekunden efteråt är det vår och sol. Utan snö. Och till sist så har vi ju, som alltid, slutet. Vad i helvete var det där för slut egentligen? Även för en b-rulle som det här känns det inte riktigt okej. Jag har tyvärr inga bra bilder att presentera här. Hade jag haft det, så hade ni blivit övertygade om att se den direkt.

Allt som allt är det en förbannat bra b-rulle. Uppskattar du ninjaflicks och inte kräver djup story och annat crap är det här filmen för dig. Jag kan verkligen rekommendera den!

1 comment so far.

  1. Johan 10 augusti, 2007 16:54
    Här har du tjatat om Zombies och Ninjor enda sedan du träffade din första Zombie på mitten av 80-talet. Sen när du får dem i samma film så "sågar" du filmen genom att bara läsa namnet? Hmm märkligt.

Something to say?