: : Tom Fury
Den enda dokumentationen över Tommies liv

Turistas (2006)

Category: By Tom Fury
Turistas är det nya Hostel. Ja, alltså inte Hostel II (recension kommer, så fort jag sett den...) utan samma sak som Hostel fast istället för att utspela sig i Europa så utspelar den sig i Brasilien.

Vi får följa ett gäng ungdomar som är på semester där. Amerikaner, givetvis. De är med om en busskrasch (eller krasch och krasch...snarare en buss som flippar nedför ett berg efter att alla i bussen har klättrat ut). I och med att de inte har något transportmedel längre så beger de sig neråt till en närliggande strand där de badar, solar och festar sent inpå natten. Under tiden får vi se en hel del hot pieces of ass. Mucho bra!

Hursomhelst. När de är på beachpartyt har någon slängt ner lite godis i deras drinkar, med målet att sno deras pass, pengar och till slut även deras kroppar. Från att vara helt strandsatta (bokstavligt talat) utan några medel att ta sig någonstans är ungdomarna lämnade till sitt öde bland brasilianska människomeckare. Hur coolt som helst!

Visst ser det mysigt ut? Synd bara att typ alla kommer slaktas medan de fortfarande lever.

En rolig detalj är att vi i början på filmen introduceras till Sven ("Svend" enligt IMDB) från Sverige. Hah! Han dör ganska snabbt, men han hinner prata lite svenska innan dess i alla fall. "Spring, spring härifrån så fort du kan. Spring! Spring! *tchack chkk uäääh!* " ungefär... eller det kanske är tur det. För alla kommer vi väl ihop Dolphans "Dö era jävlar" i den där kassa actionrullen han gjorde någon gång under 80-talet.

Strandad val? Neeeej, det är en bläckfisk!

De blodiga scenerna är otroligt välgjorda (kallar dem inte gore, för det är inte riktigt gore. Mer tortyr och whacky). Som när svensken får sina fingrar avhuggna av en machete. Eller när hans flickvän Annika (?) ramlar ner för ett stup och spräcker sin skalle mot klippkanten. Dessa scener är väldigt välgjorda.

God jaktlycka! Sätt på grillen så vi kan get this party started!

Turistas är filmen för den som gillar kombinationen snygga bikinibrudar och mänsklig tortyr samt dödsfetish. Något annat som är värt att notera är att Turistas innehåller den bästa undervattensjakten som involverar människor och inte u-båtar.

På något sätt är Turistas mycket bättre än Hostel. Vet inte exakt vad det är, men den tilltalar mig mer. Se den! Turistas är helschysst.

2 comments so far.

  1. Johan 17 augusti, 2007 11:35
    Såg ut som ett brasilianskt fotbollslag som hade sin uppbyggnadsträning ute i skogen, de kommer nog spela ganska mördande när serien drar igång.
  2. Tom Fury 17 augusti, 2007 12:13
    Det tror jag med.

Something to say?