: : Tom Fury
Den enda dokumentationen över Tommies liv

The Omen (2006)

Category: By Tom Fury
Egentligen behöver jag inte säga så mycket om den här filmen, eftersom det är en remake av första Omen-filmen. Läs den recensionen om du vill veta mer. Samma story, samma karaktärer, men nya skådespelare såklart och allting mycket bättre gjort. Ljudbilderna, kamera-arbetet, effekterna - ja, det mesta har finputsats. Och allting, i princip, har hållits intakt.

Till exempel så får man åter se scenen där prellen blir spetsad av en metallpåle genom typ hela kroppen. Riktigt kul att de behåller sådana detaljer till uppföljaren. Allt är inte helt korrekt återgivet dock. Fotografen halshuggs förvisso även i uppföljaren också, men inte på samma sätt. Jag vet inte vilket som var häftigast - sättet som han halshöggs på i ettan eller i den här; båda var nämligen väldigt imponerande.

Gillar man första filmen så gillar man den här. Den gör sitt jobb som remake. Har man inte sett första filmen så gillar man den ändå. Detta eftersom första filmen är grymt bra, och eftersom det här är samma sak (fast bättre) så gillar man den här också. Dessutom är slutet mycket bättre genomfört den här gången. Det är ett plus.

Mamma, Pappa, djävulsavkomma.

Remaken från 2006 gottgör för besvikelsen som förra filmen var.

1 comment so far.

  1. Johan 10 augusti, 2007 16:51
    Bah! Fortfarande fjollstämpel på grabben! Bättre kan dom!!

Something to say?