: : Tom Fury
Den enda dokumentationen över Tommies liv

The Smuggler (1980)

Category: By Tom Fury
The Smuggler (a.k.a Luca il contrabbandiere, eller på ren svenska: Luca the smuggler) handlar om en smugglare Luca Di Angelo. Han är en idyllisk familjeman och hamnarbetare som samtidigt jobbar för en lirare som smugglar illegala varor lite här och var i Neapel. Allt går dock inte på räls. Vid ett tillfälle så blir hans bror mördad av en rivaliserande smugglare från Fankrike (rivalen kallas Marsigliese, så fantasifullt för en gangsta från Frankrike...). Självklart ska den här Marsglass-snubben ta över allting och vill därför ha bort all konkurrens. För att överleva den här galna franska Marsipanglaset så måste Luca joina sina rivaler, maffian och den lokala polisen.

The Smuggler kan beskrivas som en machofilm med halvfräna slagsmål, där nästan varenda ett avslutas med en fatality i slowmotion. Om den är intressant? Mnjaa... den håller dig inte på spänn direkt, men den har saker att ge ändå. Det märks att det är Lucio Fulci som sitter i regissörsstolen (känd för att ha gjort många Zombiefilmer m.m.)

Att det är Fulci som regisserat märks i och med att det presenteras en hel del schyssta scener. Bland annat får vi se en (väldigt) lång utdragen scen där en lirare bränner ansiktet så det smälter på en dumbass bitch. Eller när en annan lirare går på murder-spree och bland annat blåser ut hjärnan från en gangsta. Våldtäktsscen i slutet är inte heller att leka med. Tyvärr har jag inga bilder på det.

Man får heller inte glömma att det blir en shootout av häftigaste sorten i slutet av filmen som kickar ass av många andra jag sett flera gånger om, jorden runt!

I övrigt finns det inte så mycket mer att säga. För att vara en actionfilm så överraskar den i mångt och mycket tack vare sina grafiska scener. Ge den en chans - The Smuggler är bättre än vad man först kan tro.

2 comments so far.

  1. Johan 17 augusti, 2007 11:46
    Jag hoppas att fransosen blir kickad ass ända hem till Frankrike på riktigt av italienska maffian!
  2. Tom Fury 17 augusti, 2007 12:11
    Det blev han. Tror jag. Kommer inte riktigt ihåg.

Something to say?