: : Tom Fury
Den enda dokumentationen över Tommies liv

Reno 911!: Miami (2007)

Category: By Tom Fury
Jag hoppas ni inte har missat en av årtiondets bästa serier - Reno 911. Det gick för ett tag sedan på Kanal 5, och är en parodisering av Cops. Ni vet, serien där man får följa poliser i deras vardag. Kameramän åker med i passagerarsätet och följer med på en del utryckningar, och poliserna talar om deras liv i jobbet. Tydligen så har skådespelarna inga specade manus heller, utan får en scen presenterad för sig och imporviserar sedan sina repliker.

Vi har alla möjliga original presenterade här i polisstyrkan: smygbögen med de korta shortsen, psyko white trash tjejen, skjutgalne mexikanen, den korkade blondinen med stora bröst, den coola svarta killen som egentligen inte är så cool, den hårda gangstatjenen från hooden som mest bryr sig om sina naglar och sitt hår, etc.

Polisstyrkan som ska rädda Miami...

Storyn: Polisstyrkan i Reno ska åka på en polisutställning i Miami, där de tror att de är inbjudna. Det visar sig att de inte är det när de kommer fram (eller så har någon schabblat bort deras inbjudan. Kommer inte ihåg vilket). Hursomhelst så kommer de inte in på mässan. Några timmar senare får vi se hur hela mässan är avspärrad. En terrorist har slängt in någon gas eller liknande som gjort att de fått sätta alla Miamis poliser i karantän. Detta gör att Reno-poliserna är de enda som kan vara lagens långa arm. Vilket, som man inser, bäddar för katastrof och trehundra roliga situationer.

Det är inte i varje film vi får se en val stranda och sprängas.

Reno 911 var en av mina favoritserier när den gick på TV. Frågan är om den gör sig som långfilm? Mnja. Skådespelarna är fortfarande lika duktiga, men det förlorar lite av reportage-biten (som var själva grejen som gjorde det så mycket roligare) när det utspelar sig i det här längre formatet. Synd, men det är fortfarande Reno 911 och det är fortfarande roligt.

Jag behöver nog inte säga så mycket mer. Den är rolig. Se den.

2 comments so far.

  1. Johan 17 augusti, 2007 11:31
    Doh! Snacka om ljusattack, här har man läst mörka recensioner om mörka filmer så kommer en väldigt ljus film. Hmm var det någon gore med i filmen?
  2. Tom Fury 17 augusti, 2007 12:13
    Tja, om du räknar en val som sprängs som gore, så är svaret ja :D.


    Annars nej.

Something to say?