: : Tom Fury
Den enda dokumentationen över Tommies liv

Hot Fuzz (2007)

Category: By Tom Fury
Hot Fuzz är en actionkomedi, där vi återigen får se den oslagbara duon från Shaun Of The Dead. Simon Pegg spelar här Nicholas Angel, som är en typ av superpolis i London. Han har arresterat flertalet gånger fler badguys än någon annan i hela polisstyrkan, har varit med vid rekordmånga ingripanden och är bara allmänt kickass. Han är så bra så att han får de andra att se dåliga ut. Som ett resultat av detta så blir han förflyttat till en liten bondhåla ute på landet - Sandford village, där det i princip inte existerar någon brottslighet över huvud taget. Där träffar han sina nya poliskollegor som alla mer eller mindre är original.

När Angel väl är på plats så börjar en hel del konstigheter att inträffa. Människor dör, och polisen antar att det är olyckor. Angel är inte så säker på den saken och misstänker att det ligger något skumt bakom, och att det är mord. Det visar sig att staden bär på en hemlighet som inte vill dras fram i dagsljuset (oh my god vad det där lät precis som om det skulle ha kommit från en trailer till filmen).

Mycket vapen och mycket skjutande i filmen. Det är bra skit!

Därefter får vi se en hel del action, med mycket vapen, blod, humor, och scener som sparkar stjärt. Filmen är faktiskt mer anmärkningsvärd än vad man först tror, vad gäller gore-scener. Vi har till exempel en scen där en kille får sitt huvud sprängt och sedan kroppen spetsad av en fallande vass del av ett kyrkotorn. Och i slutet blir en annan spetsad genom hakan på en miniatyrkyrka. (Jag förstår inte själva grejen med britter och kyrkor. But oh well...).

Från att ha slaktat zombies till att vara lagens väktare. Båda gångerna blev det bra slutresultat.

Nästan hela sista halvtimmen av filmen är en enda lång shootout där det avfyras fler salvor än vad det gjordes under andra världskriget. Nåja, kanske inte riktigt men ni förstår vad jag menar.

Hot Fuzz har egentligen allting - blod, humor, biljakter, stora vapenarsenaler, oneliners, etc. Det enda som saknas egentligen är lite heta tjejer som man hade kunnat vila ögonen på. Men eftersom det är britter vi pratar om så är det inte så konstigt - de är inte så snygga, så det hade nog blivit svårt.

Se upp, polisen på landet is going to kick yo ass. Skjutscenerna i varuhuset är bland de roligare jag sett.

Se Hot Fuzz! Du kommer inte bli besviken.

1 comment so far.

  1. Johan 19 augusti, 2007 22:03
    Den här filmen tänkte jag se, men den fuckade sig helt! Jag får göra ett nytt försök

Something to say?