: : Tom Fury
Den enda dokumentationen över Tommies liv

Omen IV - The Awakening (1991)

Category: By Tom Fury
Vi vet att Damien Thorn dog i förra filmen, på ett ganska så roligt sätt. Så vad handlar den här om då egentligen?

Jo, Damiens profetia återföds genom en snorunge vid namn Delia. Delia adopteras av två advokater (Gene och Karen heter dem). Delia är en liten skit som föddes under "konstiga omständigheter", så när adoptivmodern får reda på detta så börjar hon forska efter Delias riktiga föräldrar.
Olyckor börjar inträffa, precis som i första filmen, och Karen blir typ helt psyched out och tror att alla konspirerar mot henne när hon försöker avslöja sanningen om hennes dotter.

What a piece of crap. Var i helvete gjorde man av Damien egentligen? Det hade varit jäkligt häftigt att få se honom återuppstå istället och sprida kaos på jorden igen. Men nej. Sådan tur ska vi inte ha, såklart. Istället får vi se en liten ful äcklig tjej till snorunge göra rollen som det "elaka" djävulsbarnet. Inget som jag är nöjd med, direkt.

I princip är filmen Omen I igen, fast med en tjej som djävulens avkomma istället för en kille. Och om jag tidigare sa så är ungen ful som stryk och ser riktigt jävla löjlig ut. Se bara bilden nedan. Ge mig Damien istället! Han var i alla fall äftig. Vem i helvete är den där skitungen, egentligen? Ja, storyn är nästan densamma som i ettan, fast med en viss återkoppling till vad som hänt tidigare.

Buu! Gå hem och lägg dig igen och ge mig Damien!

Värst av allt är dock New Age-barnvakten som tar med henne på nån typ av mässa som egentligen är en freakshow. Delia ställer såklart till oreda eftersom alla dessa New Age-människor "känner av" hennes närvaro och typ kissar i byxorna. Det är så förbannat jävla larvigt. Var de tvungna att köra med sånt crap? Kunde de inte hållt sig till Kristendomen och den urgamla kampen mellan Gud och Satan? Jävla kristaller som kommer in i bilden och förstör precis allting. Fuck it! Helt värdelöst.

Djävulens avkomma till vänster. Djävulens andra avkomma i famnen på kvinnan. Vem kvinnan är? En psykopat till mor som är rädd för sin egen dotter.

Jag är så grymt besviken på den här filmen. Jag trodde verkligen att den skulle hålla högre klass. Så fel jag hade. Omen IV är inte läskig. Omen IV är inte spännande. Omen IV är inte underhållande. Omen IV är skit. Se den inte.

1 comment so far.

  1. Johan 10 augusti, 2007 16:49
    Word brother!
    Glömmer aldrig bilden på satansgossen när han såg så ruskigt motiverad ut! Det var grejer det!

Something to say?