: : Tom Fury
Den enda dokumentationen över Tommies liv

Constantine (2005)

Category: By Tom Fury
Constantine är tredje filmen på kort tid som jag ser Shia LaBeouf i. Först Transformers, sedan Disturbia, och nu Constantine. Fast den här gången gör han inte huvudrollen. Nu är det mr. oh-my-god-I -can't-show- any-face-expressions Keanu Reeves som är i ledarrollen.

John Constantine jobbar för Gud. Han är en exorcist som varit i Helvetet och återvänt. Och för att bli sams med Gud så jobbar han nu med att driva ut demoner ur folk. Han råkar stöta ihop med en kvinnlig polis vid namn Angela Dodson som undersöker hennes tvillingsysters död. Tillsammans möter de en herrans massa weird shit i jakten på sanning eller vad fan de nu är ute efter.

"No! This is mine! Bad demons! Bad demons! Let me go!"

Constantine baseras på en serietidningen Hellblazer utgiven av Vertigo/DC Comics. Jag har själv inte läst serierna, men gillar många utav DC-karaktärerna som skapats genom tiden. Till exempel Lobo, som är så jävla kickass man bara kan vara. Det finns ingen som är hårdare än Lobo. Och skulle det göras en film av Lobo så skulle jag bli grymt glad. Ge mig Lobo!

Chartra till helvete, endast 2995:- tur och retur, all inclusive, med Apollo!
Janne böckling kom på ett nytt sätt att bota huvudvärken - skär bort hjärnan!

Filmen bekräftar även en av mina föraningar - Satan kommer från Sverige! Fast han är inte den jag trodde riktigt. Jag hade satsat mina pengar på att Göran Persson var hans mänskliga gestalt, men istället visar det sig vara... hör och häpna - Peter Stormare. Ja, det stämmer. Han är Satan.

Beautiful.

Idén är skithäftig (såklart, baseras ju på en serietidning), effekterna är grymma, storyn är spännande, och filmen har för övrigt alla förutsättningar för att vara skitbra. Det enda den faller på är det något medelmåttiga skådespeleriet samt att dialogerna känns då och då aningen krystade - vilket resulterar i att det känns mer larvigt än häftigt att se Guds krafter mätas mot Satans vissa stunder. Shia räddar skådespelararsenalen en hel del, eftersom han faktiskt är bra skådis (till skillnad från exempelvis herr Reeves).

Det är en hel del riktigt snygga scener i filmen. Som den här, när homeboy demon flyger.

Allt som allt är det en väldigt häftig film att se. Försök att se HD-versionen av filmen om du får tag på den. Det är det värt tack vare specialeffekterna som finns. Förvänta dig inget mästerverk, för det är det inte - men det är ändå en underhållande film som lyckas med att leverera action och specialeffekter samt maffiga scener riktigt väl. Ge den en chans!

2 comments so far.

  1. Johan 17 augusti, 2007 12:00
    Tjänar man bra genom att jobba för gud? Vilket fack var han med i?
  2. Tom Fury 17 augusti, 2007 12:09
    Nej, det är ganska otacksamt att jobba för Gud. Han kräver så mycket. Facket gick han aldrig med i. Han hade möjlighet att gå med i LO, men tackade nej.

Something to say?