: : Tom Fury
Den enda dokumentationen över Tommies liv

Exorcist II: The Heretic (1977)

Category: By Tom Fury
Okej, det ska sägas dierkt: James Earl Jones är med i filmen. Självaste Darth Vader. Det är häftigt. Och det är väl det enda som är bra med rullen också. Nåja.

Tydligen så är demonen fortfarande kvar i Regan (Linda Blair, samma skådis och samma snorunge till karaktär från första filmen). En präst vid namn Lamont skickas för att undersöka varför hon var besatt av Pazuzu, som demonen tydligen heter (jävligt osexigt namn). För att komma till botten med det hela så reser han till Afrika där han träffar Darth Vader (fast vid namn Kokumo (var fan får de namnen ifrån? Jesus Christ. Ja, antingen honom eller nån annan lirare)) som också var besatt av en samma demon. Där får han reda på att - hör och häpna - demonerna flyger runt i gräshoppor (!) som reser jorden runt. Väl tillbaka i New York upptäcker prästen Lamont att Regan blev besatt av demonen (Pazuzizuzizuziu eller whatever) genom en hypnosmaskin (!?). Självklart ska Lamont då kicka demonens ass.

Papzpozpuzpuzpuapuzpauzpzpzuapuzpa i egen hög person.

Men vänta. Stolligheterna tar inte slut där. Max von Sydow kommer tillbaka som fader Merrin (som dog i ettan) - fast som en vålnad istället och hjälper till att sparka stjärt.

På tal om hypnosmasking förresten. Det var fanimig bland det larvigaste jag sett. Ett plastband på skallen med ett par elektroder och blinkande lampor som avger ett ljud. Det ser efterblivet ut. Och töntigt. "You gotta go back and find her" säger ena tanten när en annan utav kärringjävlarna hamnat i något typ av semi-koma efter hypnosen. Lamont, som aldrig använt maskinen förut i hela sitt liv eller ens sett den förut replikerar med "Give me that, I know where she is". Damn right you know that. Hon sitter två meter framför dig, dumjävel. På tal om kärringjävel förresten - hypnostanten är grymt lik Suzanne Reuter. Speciellt när hon sitter och ser ut som att hon rökt angeldust (PCP) hela dagen.

Till vänster: snorunge som är besatt av demon. Till höger: Suzanne Reuter hög på PCP.

Som sagt så är de i "Afrika" också. Afrika inom citationstecken eftersom de var för snåla för att åka dit på riktigt och spela in skiten. Därför använder de kulisser istället som ser ut som skit och är kanske de mest ickerealistiska jag sett i hela mitt liv.

I told you to shut the window, you stupid bitch!

Och nej, filmen blir inte bättre. Tyvärr. Det enda som är bra med den egentligen är soundtracket och Darth Vader. Så skippa den här skiten - se antingen första filmen eller Star Wars. För fan, se Sjunde Inseglet om du så vill. Allt är bättre än den här... eller vänta, jag tar tillbaka det sista. Inget är fasen värre än Ingmar Bergmans skräpfilmer. Fuck him.

Det här ska föreställa ett institut där de behandlar psykiskt sjuka. Jag tycker det liknar en extra rymlig och lyxig toalett.

1 comment so far.

  1. Johan 17 augusti, 2007 00:30
    Hur funkar Jedi-krafterna på jorden? Kickar Darth några ass?

Something to say?