: : Tom Fury
Den enda dokumentationen över Tommies liv

Fantastic Four: Rise Of The Silver Surfer (2007)

Category: By Tom Fury
Så kom man äntligen iväg och fick se den fantastiska fyran återigen. Och precis som förra gången så kan det enda som var värt att se i filmen uttryckas i två ord: Jessica Alba. That's it. Resten av filmen var ganska värdelös.

Vad är det som händer i denna uppföljare då? Jo, silversurfaren gör ett besök på jorden för att guida sin herre Galactus (som i serierna är jävligt häftig men i den här filmatiseringen bara är ett stort...moln. Wow) - för att äta upp jorden. Galactus livnär sig nämligen på att käka upp planeter. Lite som Thomas Brolin gör, så som han ser ut.

Självklart så får den fantastiska fyran nys om detta, och ger sig ut på jakt för att stoppa honom. På vägen upptäcker de att han kanske inte är så elak som han verkar, militären och Victor von Doom blir inblandade och ställer sig (såklart) i vägen samt konstiga saker börjar hända med den mänskliga facklan. Givetvis går det heller inte att hålla sig borta från obligatoriska lovey-dovey-crappy scener där Richard Reeds och Sue Storm hela tiden försöker få till sitt giftermål. Jag tycker Alba kan gifta sig med mig istället.

Det enda bra med filmen ser du på bilden ovan. Och då handlar det bara om det visuella.


Anyways, jag hade inga höga tankar om filmen innan jag såg den, med tanke på hur dålig ettan var. Och det var en jäkla tur det! För tvåan var precis lika dålig som första filmen. Faktiskt. Inte ens det faktum att Silver Surfer är med höjer upp filmen till något mer än den-där-filmen-man-måste-se-bara-för-att-det-är-Marvel. Tyvärr. Action finns, humor finns, specialeffekter finns - men helheten känns ändå inte helt tillfredsställande.

Space travels made easy: Surfa i rymden!

Det är en film man ska se bara för att ha sett den för det är ju fantastiska fyran. Förvänta dig inte för mycket bara.

1 comment so far.

  1. Johan 05 augusti, 2007 14:40
    Hmm har inte du skrivit en blogg om Ghostrider? Och skulle du bli gift så blir det nog skiljsmässa sne för att du viger ditt liv åt att skriva den här bloggen!

Something to say?