: : Tom Fury
Den enda dokumentationen över Tommies liv

Amityville 6: It's about time (1992)

Category: By Tom Fury
Okej, den korrekta titeln är "Amityville 1992: It's about time". Men för att förenkla navigerandet mellan alla titlar så benämner jag den Amityville 6. Så gråt då.

Den här gången är det en jävla klocka som står i centrum. En kille är någon typ av husarkitekt eller nåt, och kommer hem till sin familj med en klocka, som han ställer på spiselhyllan. Det är tydligen den som innehar de onda krafterna. Eller nåt. Så det är inte samma hus de är i som i de första filmerna (det är bra, tack än en gång!). I början får man se den obligatoriska galna tanten också. Klockan ska, tydligen, komma från det gamla huset i Amityville. Alltså utspelas inte den här filmen i Amityville. Om jag förstod saken rätt. (Att förstå saker i den här filmen är fan inte lätt).

Arkitekten jobbar med att bygga en replica av huset från första filmen. Tror jag. Eller så börjar han med det efter att han blivit biten av en schäfer som var besatt av onda andar. Man hänger inte med så väl i den biten riktigt - storyn har ingen stabil grund direkt. Men det gör inget. Vilken jävla skräckis från 90-talet hade det, egentligen? Man bryr sig inte heller.

Hursomhelst, det hela resulterar i att pappan och dottern blir besatta av ondskan i alla fall och börjar bete sig crazy.

Och yes, undertiteln har faktiskt en mening. Det handlar om tid. Den där klockan i huset gör att tiden ibland stannas upp för vissa, snabbas på för andra etc, vilket gör att de hamnar i knasiga situationer och ger en lite surrealistisk stämning till vissa scener. Lite Twin Peaks. Not quite, men nästan.

Amityville 6 följer standardmönstret för rysare på 90-talet. Dialogerna har man hört flera gånger förut, och skådespeleriet ligger på en "lagom" nivå - varken superdåligt eller nämnvärt bra. En bra slackerfilm att titta på. Jag älskar sådana här filmer. Som går lite i American Gothic style. De håller inte hög kvalitet - absolut inte. Men det finns något i atmosfären över dem som tilltalar mig. Old school rysare från 90-talet är skiten. Nej, det gör inte filmen bra. Men jag gillar den ändå. Ska jag då rekommendera er att se den? Det beror på hur mycket du uppskattar den här typen av rullar. Är du som mig kommer du gilla den. Den väcker minnen.

Man får i Amityville 6 lite mer sex och naket (jämfört med tidigare filmer i serien). Lite mer nittiotal. Och det är bra grejer. Sist, men inte minst så bjuds man på en schysst twist i slutet. Det överraskar lite faktiskt, det brukar inte förekomma i skräckisar från den här tiden.

Se den! Amityville 6 är helt klart sevärd (hade svårt att hitta bilder, så ni får klara er utan).
"What the hell was that all about?"
"It's about time"

1 comment so far.

  1. Johan 02 augusti, 2007 07:46
    Klart film nummer sex ska innehålla lite av just sex, Lustigt vore det väl annars? Absolute Music 69 tex kommer bara innehålla soundtracket från en porrfilm.

Something to say?