: : Tom Fury
Den enda dokumentationen över Tommies liv

Alpha Dog (2006)

Category: By Tom Fury
Alpha Dog är en film baserad på en verklig händelse, nämligen allt som fick Jesse James Hollywood på fall.

Story: Året är 1999 och platsen är Claremont i Kalifornien. Vi får först följa Johnny Truelove, en langare och son till en pappa som är verksam i undergroundkretsar (pappan spelas av Bruce Willis). Johnny hamnar i trubbel med Jake Mazursky, en lirare som är skyldig Johnny pengar. Istället för att lösa det på ett civiliserat sätt så blir det fights och hämndaktionerna dras igång. Johnny's gäng kidnappar (rent impulsmässigt) Jake's brorsa för att kräva lösen av Jake. Antagligen mycket också för att visa vem det är som bestämmer egentligen. Frankie Ballenbacher (vilket jävla efternamn!), som spelas av Justin Timberlake (faktiskt inte så dålig skådis som jag trodde), får bli den i gänget som ska ta hand om den kidnappade brorsan. Det blir lite av Stockholmssyndromet, och båda börjar fatta tycke för varandra. Inte på det homosexuella sättet, utan mer som att de blir något av kompisar.

Självklart kan det inte fortgå hur länge som helst, och saker och ting börjar spåra ur. När gänget som kidnappat brorsan börjar få panik över att åka i fängelse på livstid eller att ständigt leva i fara med rädsla för hämnd från Jake p.g.a vad det har gjort, så börjar även den kidnappade broderns liv sväva i fara. Hur ska det hela sluta?

Umm...nej, jag hittade ingen bättre blid. Nöj er med denna. Frankie till vänster, Johnny Truelove till höger.

När jag såg filmen hade jag ingen aning om att den var baserad på en verklig händelse. Det ger en extra tyngd till filmen, och med tanke på det öde som drabbar brodern så börjar man fundera på hur människor egentligen fungerar. Man blir lite äcklad, eller stött, av tanken på hur människor egentligen behandlar varandra här i världen idag.

Eller inte. Världen är ett fucked up place att leva på och det är man väl ganska van vid. Hursomhelst. Filmen var helt okej. Har sett bättre, och gillar vanligtvis inte draman (även om de utspelar sig i gangsta-miljöer som den här), men Alpha Dog var inte så pjåkig trots allt. Det kan ha att göra lite med att det fanns väldigt många heta tjejer med (den kidnappade brorsan har turen att få ligga med två av dem i poolen - samtidigt!), soundtracket till filmen var även det bra, samt att det även fanns en del scener där det slogs och blöddes ganska friskt. Våld är ju alltid underhållande, det vet vi ju sedan gammalt.

Ge den en chans!

2 comments so far.

  1. Johan 01 september, 2007 10:42
    Skulle inte filmen handla om någon Jesse vars hollywood karriär gick åt helvete?
  2. Tom Fury 01 september, 2007 10:46
    Jesse hamnade på Death Row istället...det är väl typ samma sak ? :D

Something to say?